Rucsacul tău este cam gol!

Dar te ajutăm să te pregătești pentru
următoarea aventură!
Povestea SCARPA S.P.A.

Inovația și tradiția împart aceleași rădăcini adânci la SCARPA

inovatie-traditie-scarpa-istorie

Povestea SCARPA începe în 1938, la poalele Dolomiților în Asolo, regiunea Montebelluna – o zonă renumită pentru calitatea și iscusința manufacturii de încălțăminte. De fapt, numele SCARPA este un acronim care reprezintă Società Calzaturiera Asolana Riunita Pedemontana Anonima, care înseamnă Companie Asociată a Producătorilor Anonimi de Încălțăminte a Zonei Montane Asolo.

Încă de la început, încălțămintea SCARPA a fost recunoscută pentru confortul maxim și rezistența superioară, o reputație care la sfârșitul anilor 1950, a depășit granițele regiunii Montebelluna și a ajuns în nordul Italiei. Imersată în ambiția pentru măiestrie și devotamentul față de tradiție, SCARPA a fost printre primele companii care a recunoscut nevoile în plină ascensiune a culturii de alpinism de iarnă și escaladă din nordul Italiei, ce începea să se dezvolte. Datorită confortului ridicat și rezistenței superioare, mulți dintre primii alpiniști italieni au început să folosească SCARPA.

Spiritul inovator a continuat și în anii 1970, când compania a conceput modele revoluționare pentru schiul de tură și alpinismul de altitudine, multe dintre care au fost folosite de alpiniști și exploratori de renume, dar și de forțele armate italiene, americane, franceze și spaniole, în condiții extreme. Compania a lansat multe modele revoluționare, printre care primii bocanci cu tehnologia Gore-Tex, primii clăpari de plastic pentru schi telemark, iar în 2007, primii clăpari de schi de tură și telemark compatibili.

În prezent, compania continuă producția de încălțăminte inovatoare, specializată pentru activități montane, precum alpinism de iarnă, schi de tură, escaladă, alergare montană și drumeții. La baza fiecărei perechi de încălțăminte stă pasiunea pentru sport, măiestria prin manufactură și ambiția pentru performanță.

inovatie-traditie-scarpa-romania-despre-noi-optimizat
Din pasiune pentru munte, sport și performanță

SCARPA România

Timp de 20 de ani, suntem sursa ta principală de încălțăminte SCARPA în România. Am pornit din pasiune pentru încălțăminte de calitate care să te poarte în aventurile tale montane la orice altitudine.

Credem că locurile cele mai sălbatice, neîmblânzite și naturale ne oferă ocazia de a deveni cea mai bună versiune a noastră. Scopul nostru este să te ajutăm să îți descoperi și explorezi pasiunea pentru munte. Prin încălțăminte SCARPA, sfaturi și asistență din partea experților, povești captivante ale comunității SCARPA din România și evenimente organizate împreună cu colaboratorii noștri, te încurajăm să pornești în propriile tale aventuri și să îți descoperi potențialul.

Așa că fie că ești explorator la început de drum sau profesionist în activități montane, fii binevenit în comunitatea noastră.

Sfaturi și inspirație

Iubim muntele și vrem să inspirăm cât mai multă lume să își urmeze pasiunile pentru aventuri montane. Prin conținut educațional, ghidul cumpărătorului, asistență tehnică la un telefon distanță și poveștile comunității SCARPA din România, îți oferim resursele necesare pentru a atinge noi altitudini într-un mod sigur, inteligent și responsabil față de mediul înconjurător.

Cauți o sursă de inspirație pentru următoarea ta ieșire? Colecționăm povești despre aventuri montane prin video.

Comunitatea SCARPA România

Aventurieri, atleți și exploratori de toate nivelurile de performanță își pot găsi loc în comunitatea SCARPA. Vrei să deprinzi noi tehnici de alergare montană? Să îți descoperi potențialul la escaladă? Să legi prietenii în drumeții pe munte? Organizăm evenimente dedicate activităților montane care ne pasionează pe fiecare dintre noi. Scopul nostru este ca fiecare iubitor de munte să își găsească locul într-unul dintre grupurile noastre, și să plece mai cunoscător și mai încrezător în forțele proprii în noi aventuri.

Parteneri
de cursă lungă

BOA_new_2023
CORDURA
GORE TEX
Loghi_Sostenibilita
VIBRAM