Despre SCARPA

Istoria acestei firme începe în anul 1940, an în care Luigi Parisotto a început ucenicia de pantofar în regiunea Montebelluno. În anul 1942 Luigi începe colaborarea cu S.C.A.R.P.A.( Societă Calzaturiera Asolana Riunita Pedemontana Anonimă ) fondată în 1938 de către nobilul englez Rupert Edward Cecil Iveagh.

Din 1951 Luigi împreună cu fratele sau Francesco lansează pe piață brandul San Giorgio. Mică lor manufactură avea o producție de 15 perechi pe zi. Anul 1956 este „marele pas înainte ”. Familia Parisotto preia S.C.A.R.P.A, producția fiind de 50-60 perechi pe zi. În ani care urmează colaborind cu mai mulți intrepinzatori din Veneția , Tretino, Friuli și Lombardia producția se specializează pe sport cu orientare alpină.

În decursul anilor această producție este mereu specializată și în anul 1965 SCARPA este prima firma din regiunea Asolo care începe exportul în Statele Unite. Dezvoltarea brandului SCARPA aduce cu sine mărirea producției din care peste 50% în US , UK ,Germania și Japonia.

Brandul Scarpa își continuă astfel poziția de pionierat în inovații și tehnologii noi cu scopul de a mării confortul, protecția și performanța. În acest timp nouă generație a familiei Parisotto preia  greul și în spiritul inovației dezvoltă proiectul „Terminator”.

Acest proiect aduce la viață primul pantof confecționat exclusiv din plastic. Prin lansarea acestui patent este deschisă era „Telemark”. Acesta înseamnă precizie în Skii-line cu un design avansat și multă protecție la umezeală . În 2005 se nasc firmele SCARPA North America Inc . și SCARPA shoes AG. care prinț -o strategie agresivă pe piață americană și germană asigura creșterea vânzărilor și a producției cu 30% anual.

Sunt ani de succes în care cu toate dificultățile apărute produsele SCARPA au revoluționat skiiul alpin, alpinismul extrem și traseele de mare altidunine. Produsele SCARPA au titulatura de leader în alpinism și activități științifice fiind folosite în armata , silvicultură , șalvari alpine de Italian Military corps, US (Navy and Marines) și în Franța, Spania și India.